Μαυρογατο - Διακηρυξη

Καλώς ορίσατε στο Μαυρόγατο, ελπίζουμε να σας κρατήσουμε ευχάριστη συντροφιά με τα "τυχερά" νέα μας στις "άτυχες" εποχές που διανύουμε

μορα

Κουκλες του σεξ με διαταγη Χιτλερ!

Μία πρωτοποριακή μέθοδο βρήκε ο Αδόλφος Χίτλερ για να μην αφήνουν οι στρατιώτες του τα πόστα τους και να τρέχουνε στους οίκους ανοχής.

image name

Μειωνεται κι ο αλλο ο καθαρος μισθος

Μηνιαίες απώλειες στους μισθούς, από 7 έως 29 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και από 8 έως 33 ευρώ στο δημόσιο τομέα φέρνει από 1ης Ιουλίου η αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθούς.

image name

Ειδαν το τερας του Λοχ Νες

Η Jan Hargreaves και ο σύζυγός της διατηρούν καφετέρια κοντά στην πασίγνωστη λίμνη του Λοχ Νες. Πρόσφατα, σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, η Jan -μαζί με έναν εργαζόμενό της- βγήκε στην αυλή του καταστήματος και όπως κοίταζε αφηρημένα τη λίμνη, πρόσεξε μια περίεργη φιγούρα να διαγράφεται στην επιφάνεια του νερού...

image name

Ο ΟΤΕ μολις πουληθηκε στο χρηματιστηριο!

Ουσιαστικά το δημόσιο δεν έχει πλέον κανένα λόγο στην εταιρεία εδώ και λιγες ωρες.

image name

Ετοιμαζει... βαλιτσες ο πρωθυπουργος

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής λύσης «που θα βάζει τελεία και παύλα στο θέμα διαχείρισης του ελληνικού χρέους»

image name
Powered By Blogger

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γαύρος Μαρινάτος με Λεμόνι, Σκόρδο και Mάραθο

Μία παραλλαγή του νοστιμότατου ουζομεζέ με το σκόρδο να τον απογειώνει.

πληροφορίες:
κουζίνα: Ελλάδα
πιάτο: Μεζέδες
κυρίως συστατικά: Ψάρια
χρόνος παρασκευής:
3 ώρες
μερίδες: 8-12
συστατικά
2/3 κιλού γαύρο
ξίδι
χυμό από 2-3 λεμόνια, ή περισσότερο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανι άγριο μάραθο ψιλοκομμένο, ή ξυσμένη μαραθόριζα ανακατωμένη με 2 κ. σούπας μαραθόσπορο φρεσκοαλεσμένο
εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
οδηγίες
1. Βρέξτε με ξύδι το γαύρο και αφήστε 2΄-3΄. Πιάστε το κεφάλι του γαύρου και με το δάκτυλο προσεκτικά ξεκολλήστε τη ραχοκοκαλιά, προχωρώντας και προς την κοιλιά για να βγάλετε και να αφαιρέσετε  τα έντερα μαζί με το κεφάλι.
2. Ανοίξτε στη μέση το ψάρι, σαν βιβλίο, και σπάστε τη ραχοκοκαλιά κάπου κοντά στην ουρά και πετάξτε την. Ξεπλύντε τα ψαράκια με τρεχούμενο νερό, στραγγίστε τα και απλώστε τα σε 3πλό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
3. Βάλτε τα, ανοιχτά, σε γυάλινο ταψί ή σε ανοξείδωτο (όχι αλουμίνιο), κάνοντας μια στρώση. Περιχύστε με χυμό λεμόνι, σκόρδο και μάραθο και συνεχίστε κάνοντας δεύτερη και Τρίτη σειρά, βρέχοντας με λεμόνι και πασπαλίζοντας με σκόρδο και μάραθο.
4. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πιέζοντας να καλύψει τα ψαράκια. Σκεπάστε και αφήστε τα στο ψυγείο 2-3 ώρες (ανάλογα με το μέγεθος). Βγάλτε να μείνουν 5΄-10΄ σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί το λάδι στερεοποιείται στο ψυγείο. Διατηρούνται σε σταθερή ψύξη 6-7 μέρες.

Tip: Με τον ίδο τρόπο θα μαρινάρετε και σαρδέλες. Ίσως χρειαστεί να μείνουν λίγο περισσότερο στο ξύδι, για να ξεκολλά η ραχοκοκαλιά.

Πηγη:gourmed.gr