Μαυρογατο - Διακηρυξη

Καλώς ορίσατε στο Μαυρόγατο, ελπίζουμε να σας κρατήσουμε ευχάριστη συντροφιά με τα "τυχερά" νέα μας στις "άτυχες" εποχές που διανύουμε

μορα

Κουκλες του σεξ με διαταγη Χιτλερ!

Μία πρωτοποριακή μέθοδο βρήκε ο Αδόλφος Χίτλερ για να μην αφήνουν οι στρατιώτες του τα πόστα τους και να τρέχουνε στους οίκους ανοχής.

image name

Μειωνεται κι ο αλλο ο καθαρος μισθος

Μηνιαίες απώλειες στους μισθούς, από 7 έως 29 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και από 8 έως 33 ευρώ στο δημόσιο τομέα φέρνει από 1ης Ιουλίου η αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθούς.

image name

Ειδαν το τερας του Λοχ Νες

Η Jan Hargreaves και ο σύζυγός της διατηρούν καφετέρια κοντά στην πασίγνωστη λίμνη του Λοχ Νες. Πρόσφατα, σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, η Jan -μαζί με έναν εργαζόμενό της- βγήκε στην αυλή του καταστήματος και όπως κοίταζε αφηρημένα τη λίμνη, πρόσεξε μια περίεργη φιγούρα να διαγράφεται στην επιφάνεια του νερού...

image name

Ο ΟΤΕ μολις πουληθηκε στο χρηματιστηριο!

Ουσιαστικά το δημόσιο δεν έχει πλέον κανένα λόγο στην εταιρεία εδώ και λιγες ωρες.

image name

Ετοιμαζει... βαλιτσες ο πρωθυπουργος

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής λύσης «που θα βάζει τελεία και παύλα στο θέμα διαχείρισης του ελληνικού χρέους»

image name
Powered By Blogger

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ζώο δεν είναι μόνο ο άνθρωπος ...

Αν και οι άνθρωποι είμαστε τα κυρίαρχα ζώα στον πλανήτη, τον μοιραζόμαστε με αμέτρητα άλλα είδη. Μεταχειριζόμαστε πολλά από αυτά ως πηγές τροφίμων και άλλα ως πηγές συντροφικότητας, ψυχαγωγίας, ή εκπαίδευσης. Τα περισσότερα ζώα είναι ζουν ανεξάρτητα από εμάς,όμως η έντονη παρουσία του ανθρώπου δρα καταλυτικά επηρεάζοντας τις συνήθειες τους . Οι καταστροφές μεγάλης κλίμακας, όπως οι πρόσφατοι σεισμοί και οι πυρκαγιές, μπορούν να ασκήσουν τεράστια επίδραση στο ζωικό βασίλειο. Στο θέμα μας παρουσιάζεται μια συλλογή διάφορων εικόνων από ζώα που έχουν εμφανιστεί στις ειδήσεις παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.


 Το Seba, ένα μωρό κόκκινο Panda, ερευνά το νέο σπίτι του στο ζωολογικό κήπο Taronga στις 7 Απριλίου 2011, στο Σύδνεϋ, Αυστραλία. Το  κόκκινο cub Panda γεννήθηκε τα Χριστούγεννα και είναι το 45ο που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο από το 1977. (Peter Hardin/Taronga Zoo, image Getty)


 Ο Andy Page κλαίει καθώς κάθεται με τη γάτα του, Ellie, που βρίσκεται μέσα σε έναν μεταφορέα κατοικίδιων ζώων, στο κατεδαφισμένο διαμέρισμά του στο Trenton στην Γεωργία. Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011. Το σπίτι του καταστράφηκε μετά από τις ολονύκτιες θύελλες που χτύπησαν τη βόρεια Γεωργία και το Σατανούγκα, Tennessee, την περιοχή.
(AP Photo/Chattanooga Times Free Press, Angela Lewis)


 Ένας εκπαιδευμένος πίθηκος φορά μια μάσκα κατά τη διάρκεια ενός Topeng Monyet show (show με μεταμφιεσμένους πιθήκους) , μια παραδοσιακή ινδονησιακή παράσταση των δρόμων, στην ανατολική Τζακάρτα στις 25 Απριλίου 2011. Ο ιδιοκτήτης, που έχει τέσσερις εκπαιδευμένους πιθήκους, είπε η ομάδα ότι του μπορεί να συλλέξει $10 ημερησίως από την παράσταση. (Reuters/Beawiharta)


 Διασωθέντα σκυλιά απελευθερώνονται από το φορτηγό τους σε ένα καταφύγιο στο Πεκίνο, Κίνα, στις  16 Απριλίου 2011. Οι κινεζοί φιλόζωοι, που κινητοποιήθηκαν από την σε απευθείας σύνδεση πρόσκληση για βοήθεια, απόκλεισαν ένα φορτηγό με εκατοντάδες σκυλιά που στέλνονται μακριά για να καταλήξουν τρόφιμα.(AP Photo/Capital Animals Welfare Association)


 Ένα κορίτσι εξετάζει ένα μεγάλο καβούρι αράχνη που βρίσκεται ζωντανό σε μια λεκάνη 20.000 λίτρων στο ενυδρείο θαλάσσιας ζωής στο Timmendorfer Strand, στην βόρεια Γερμανία, στις 30 Μαρτίου 2011. Μερικά είδη των θαλασσίων καβουριών φθάνουν σε μια έκταση ποδιών τριών μέτρων και ακόμα περισσότερων. (Ulrich Perrey/AFP/Getty Images)


 Αίγες κασμιριού που ανατρέφονται για το μαλλί τους σε ένα αγρόκτημα στο Ordos στην εσωτερική Μογγολία, βορειοδυτική Κίνα, στις 20 Απριλίου 2011. Το πιο φίνο κασμίρι στον κόσμο λέγεται πως παράγεται από τις αίγες από την περιοχή Ordos, επίσης φημίζονται για το κρέας και το δέρμα τους. (Frederic J. Brown/AFP/Getty Images)


 Ένας ταύρος προσπαθεί να δραπετεύσει από μια πυρκαγιά στις 19 Απριλίου 2011, στο Graford, Τέξας. Η πλειοψηφία των σπιτιών της περιοχής έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που πυροδοτούνται από τις συνθήκες ξηρασίας, τους υψηλούς ανέμους, και τη χαμηλή υγρασία.(Tom Pennington/Getty Images)


Ο σκελετός μιας 17.6 μέτρων μήκους και 8 μέτρων διαμέτρου φάλαινας minke κρέμεται από το ταβάνι ενός δωματίου που σκεπάζεται με συντρίμμια από το tsunami, στο ωκεάνιο μουσείο επιστήμης  στην πόλη Yamada , νομαρχιακό διαμέρισμα Iwate, στις 16 Απριλίου 2011. (Toshifumi Kitamura/AFP/Getty Images)


 Μια δικέφαλη αφρικανική χελώνα που ακούει στο όνομα Magdalena περπατάει μέσα σε ένα μικρής κλίμακας πρότυπο μιας αίθουσας παγοδρομίας χόκεϋ πάγου στο hometown Zilina της, Σλοβακίας, στις 28 Απριλίου 2011, σε μια προσπάθεια να προβλεφθούν οι νικητές της αναμέτρησης στον εναρκτήριο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος χόκεϋ πάγου. Η Magdalena πρόβλεψε ότι η γηπεδούχος  Σλοβακία θα κέρδιζε τη Σλοβενία. (Reuters/Radovan Stoklasa)


 Ζωντανές χελώνες, νέες γιγαντιαίες σαλαμάνδρες, και ψάρια που σφραγίζονται σε πλαστικές σακούλες που πωλούνται όπως σαν μπρελόκ επιδεικνύονται σε ένα περίπτερο στην άκρη του δρόμου στο Πεκίνο, Κίνα,Τρίτη, 12 Απριλίου 2011. Κάθε μπρελόκ πωλείται για 10 yuan (1.50 Δολ ΗΠΑ $). Ο προμηθευτής βεβαιώνει πως ένα πρόσθετο υγρό στο εσωτερικό της σακούλας παρέχει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες για τα πλάσματα.(AP Photo)


 Μια κοντινή φωτογραφία τραβηγμένη στις 23 Μαρτίου 2011, παρουσιάζει τα μάτια ενός χιμπατζή στο ζωικό κέντρο καταφυγίων της Villa Lorena στο Cali, Κολομβία, στις 23 Μαρτίου 2011. (Reuters/Jaime Saldarriaga)


 Δυό γάτες που χαϊδεύονται στην παλαιά πολη Setubal, Portugal, τον Απρίλιο 19, 2011. (Reuters/Rafael Marchante)


 Νεκρά ψάρια επιπλέουν στο λιμάνι Ventura, Τρίτη, 19 Απριλίου 2011, Καλιφόρνια. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι λένε ότι χιλιάδες αντσούγιες και οι σαρδέλες συνάντησαν τον δημιουργό αφού εξαντλήθηκε το οξυγόνο στο νερό.  Επίσης λένε ότι τα ψάρια μπορεί να σπρώχτηκαν στο λιμάνι ύστερα από το κυνήγι ενός θαλάσσιου λέοντα ή ενός δελφινιού, ή έπειτα από μια ισχυρή παλίρροια.
(AP Photo/Ventura County Star, Stephen Osman)

 Ένα καγκουρό ρίχνει βλέμματα καθισμένο πάνω στους κόκκινους βράχους μεταλλεύματος σιδήρου κοντά στο λιμένα Dampier στην περιοχή Pilbarra στη δυτική Αυστραλία στις 19 Απριλίου 2011. (Reuters/Daniel Munoz)


 Η Debbie Goebels επιδένει το πόδι του σκυλιού αναζήτησής της, Ryka. Το σκυλί πληγώθηκε μετά απο το περπάτημα ανάμεσα στα συντρίμμια κατά τη διάρκεια μιας διάσωσης μετά απο τους θανάσιμους ανεμοστρόβιλους στην Tuscaloosa, Αλαμπάμα, στις 30 Απριλίου 2011. (Reuters/Lee Celano)


Μια τσουχτρα κολυμπάει μέσα στο ενυδρείο θαλάσσιας ζωής στο Koenigswinter, Δυτική Γερμανία, στις 31 Μαρτίου 2011. (Rolf Vennenbernd/AFP/Getty Images)


 Ο πυροσβέστης Andy Bell σώζει τα δύο σκυλιά, Parley και Nellie, τα οποία διασώθηκαν από μια πυρκαγιά διαμερισμάτων την Τρίτη, 26 Απριλίου 2011, στο Τζάκσονβιλ, Ιλλινόις. Και τα δύο σκυλιά επέζησαν. Δεν υπεάρξε κανένας τραυματισμός που να προέκυψε από την πυρκαγιά.
(AP Photo/Jacksonville Courier-Journal, Robert Leistra)


 Οι αναβάτες ανταγωνίζονται στον παγωμένο ποταμό Yenisei κατά τη διάρκεια του ερασιτεχνικού αγώνα αλόγων του 42ου ντέρπι πάγου κοντά στην αποικία Novosyolovo, περίπου 250 χλμ (155 μίλια) νότια της σιβηρικής πόλης Krasnoyarsk στις 19 Μαρτίου 2011. Το ντέρπι πάγου έχει γίνει παράδοση στπ Novosyolovo στο τέλος κάθε χειμώνα από το 1969, με φανατικούς συμμετέχοντες από την ολόκληρη περιοχή. (Reuters/Ilya Naymushin)


 Μια κοντινή λήψη από τις 23 Μαρτίου 2011, παρουσιάζει το μάτι ενός μπλε-και-κίτρινου Macaw, ή ararauna ara, στο ζωικό κέντρο καταφυγίων της Lorena villa στο Cali, Κολομβία. (Reuters/Jaime Saldarriaga)


 Ένα νεογέννητο pangolin  αναρριχείται στους τοίχους ενός κλουβιού κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο ταϊλανδικό τελωνείο στη Μπανγκόκ στις 20 Απριλίου 2011. Το ταϊλανδικό τελωνειακό γραφείο είχε ανακαλύψει 175 pangolins που ήταν κρυμμένα σε ένα φορτηγό πλοίο για λαθραία εξαγωγή στη Μπανγκόκ νωρίς εκείνο το πρωί. Τα ασιατικά pangolins, ή το javanica manis, παρατίθενται ως απειλούμενα υπό εξαφάνιση είδη στο CITES (Συνθήκη σχετικά με το διεθνές εμπόριο στα απειλούμενα υπό εξαφάνιση είδη). Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι το κρέας και το αίμα του ζώου μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική αρρενωπότητα. (Reuters/Damir Sagolj)



Οι εργαζόμενοι στο ζωολογικό κήπο του Burgers καθορίζουν το γένος μιας νυχτερίδας στο Άρνεμ, Ολλανδία, στις 28 Απριλίου 2011. Οι νυχτερίδες καταμετρούνται ανάλογα με το φύλο τους ετησίως σε μια προσπάθεια να κρατηθεί μια ίση αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλλα. (Freek van den Bergh/AFP/Getty Images)


Ο Ισπανός ψαράς Rafael Marquez, 40 ετών, εργάζεται σε ένα δίχτυ γεμάτο με Τόνους ατλαντικού που πιάστηκαν κατα τη διάρκεια του ανοίγματος εποχής του κυνηγιού του τόνου, αλιεύοντας πλησίον της ακτή Barbate, στην επαρχία Καντίζ , στη νότια Ισπανία, Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011. Ο τόνος πιάνεται με μια επιμελημένη και ιστορική ανδαλουσιακή μέθοδο αλιείας, αποκαλούμενη «almadraba», η μέθοδος αυτή συνηθίζεται στις ισπανικές παράκτιες περιοχές κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ από τους φοινικικούς χρόνους.(AP Photo/Emilio Morenatti)


Μια φωτογραφία από το κέντρο υπηρεσιών για ζώα του Santa Cruz που παρουσιάζει τον Max, μια γάτα τριών ετών που πυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα βέλος, Reuters στις 12 Απριλίου 2011. Ο Max αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί λένε ότι ήταν πολύ τυχερός. «Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, η γάτα έλειπε για δύο ημέρες και όταν άνοιξαν την μπροστινή πόρτα τους, η γάτα μπήκε» . (Reuters/Santa Cruz County Animal Services)


Ο Wrangler Nate Cummins ξεκουράζετε μετά από την οδήγηση 350 αλόγων κατά την διάρκεια του  Montana Horses' spring drive, λίγο έξω από το Three Forks, Montana, στις 24 Απριλίου, 2011. (Reuters/Jim Urquhart)


Μια Ευρασιατική αετοκουκουβάγια απεικονίζεται στις 21 Απριλίου 2011, σε έναν ζωολογικό κήπο στο Amneville, Γαλλία. (Jean-Christophe Verhaegen/AFP/Getty Images)


¨Ενας κροκόδειλος απο την Κούβα αντιδρά απότομα στο ενυδρείο που βρίσκεται έγκλειστος  στο Speyer , Γερμανία, στις 20 Απριλίου 2011. (Martin Oeser/dapd)


Ένας κύκνος βαδίζει μεσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι στις 12 Απριλίου 2011, στο Kamp-Lintfort, Γερμανία. (Roland Weihrauch/AFP/Getty Images)


Οι λουόμενοι στην παραλία στην πόλη Acapulco στον ειρηνικό ωκεανό κοιτάζουν σαστισμένοι τα αμέτρητα ψάρια που πλησιάζουν στις 11 Μαρτίου 2011. Τα ψάρια εμφανίστηκαν κοντά στην παραλία την περίοδο που έγινε το tsunami στην Ιαπωνία, αλλά είναι άγνωστος εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των δύο γεγονότων.(Reuters/Stringer)


Μια γάτα είναι εγκλωβισμένη σε έναν βράχο που περιβάλλεται από τα ορμητικά σημεία του ποταμού στη βάση των καταρρακτών του Άκρον στο Άκρον, Νέα Υόρκη, Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011. Ρώτησα το φωτογράφο για το τι ακριβώς συνέβη έπειτα, η απάντησή του ήταν: «Ήμουν ψηλά σε ένα φαράγγι όταν φωτογράφισα τη γάτα. Καταρχάς σκέφτηκα ότι η γάτα κυνηγούσε, ψάρια ή κάτι. Η γάτα τελικά κατέληξε στο νερό και άρχισε να ακολουθεί το ρεύμα του ποταμού. Κατέβηκα γρήγορα δίπλα στο ρεύμα δεδομένου ότι η γάτα έπλεε στο νερό και ήλπιζα να την τραβήξω έξω αλλά ήταν στην άλλη πλευρά του ποταμού. Ύστερα την έχασα από τα μάτια μου και την είδα έπειτα στην άλλη πλευρά του ποταμού πάνω από έναν άλλο βράχο πολύ κοντά στην ακτή. Δεν θα μπορούσα να διασχίσω τον ποταμό αφού το νερό ήταν κρύο και ορμητικό έτσι κατέβηκα πιο χαμηλά στο ποτάμι σε μια γέφυρα για πεζούς και πέρασα από την άλλη πλευρά. Η γάτα δεν ήταν στο βράχο όταν έφθασα και δεν την είδα να κατεβαίνει μέσα στον ποταμό έτσι είναι ένα μυστήριο τι ακριβώς συνέβηκε στη γάτα" .
(AP Photo/David Duprey)


Ένας ταύρος απεικονίζεται με ένα σπασμένο κέρατο κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας στην αρένα ταυρομαχίας Maestranza στη Σεβίλη, Ισπανία, στις 30 Απριλίου 2011. (Reuters/Javier Diaz)


Ο ουρακοτάγκος Boo, είναι εννέα μηνών και ορφανός. Εδώ παίζει με μία κουβέρτα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο ζωολογικό κήπο & το ενυδρείο της Μαδρίτης στις 14 Απριλίου 2011. Ο Boo είναι ο πρώτος ουρακοτάγκος γεννημένος στο ζωολογικό κήπο, έχει υιοθετηθεί από έναν θηλυκός ουρακοτάγκος και ταΐζεται με μπιμπερό από έναν από τους φύλακες, σύμφωνα με το ζωολογικό κήπο. (Reuters/Andrea Comas)


Ο κτηνοτρόφος Chaz eastmond-Roberts σημαδεύει ένα νεογέννητο αρνί με έναν αριθμό αναγνώρισης κατά τη διάρκεια των γεννήσεων στο αγρόκτημα Barracks στις 31 Μαρτίου 2011, στο Fetcham, Αγγλία. (Peter Macdiarmid/Getty Images)


Η Indira, μια άσπρη τίγρη της Βεγγάλης, βλέπει μέσα από ένα κλουβί στο ζωολογικό κήπο Cali, στο Cali, Κολομβία, στις 13 Απριλίου 2011. (Reuters/Jaime Saldarriaga)


Μετά την επιστροφή στο αγρόκτημά του από ένα καταφύγιο στην πόλη του Φουκουσίμα, ο Ιάπωνας γαλακτοκόμος Masakatsu Kosone εξετάζει μια αγελάδα που πέθανε από την πείνα στο αγρόκτημά του στο χωριό Katsurao στο νομαρχιακό διαμέρισμα του Φουκουσίμα, 25 χιλιόμετρα δυτικά των κτυπημένων εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας του Φουκουσίμα στις 3 Μαΐου 2011. Ο σεισμός στις 11 Μαρτίου και το επόμενο tsunami άφησαν χιλιάδες κατοίκους νεκρούς ή αγνοούμενους και εξάλειψαν ολόκληρες πόλεις και χωριά στη βορειοανατολική ακτή. Χιλιάδες ζώα αγροκτημάτων πέθαναν από την πείνα στις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά από το σεισμό αφού οι αρχές δημιούργησαν μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φουκουσίμα.
(Yoshikazu Tsuno/AFP/Getty Images)


Ένας Drum Juvenile με σημάδια παρουσιάζεται να κολυμπάει πάνω από ένα κοράλλι εγκεφάλο σε αυτήν την υποβρύχια φωτογραφία που ελήφθη κατά την διάρκεια μιας υποβρύχιας κατάδυσης  στο  νησί Bonaire της καραϊβικής, Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011.  (AP Photo/David J. Phillip) 


Ένας κερκοπίθηκος με δαχτυλίδι στην ουρά ηλικίας ενός μήνα λαμβάνει ένα γλείψιμο από τη μονοετή αδελφή του, Safina, στο ζωολογικό κήπο Franklin στη Βοστώνη στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011. (AP Photo/Steven Senne)


Μια θαλάσσια χελώνα που ακούει στο όνομα Puppi , κολυμπά σε μια περίφραγμένη περιοχή στο ενυδρείο Haus des Meeres στη Βιέννη, Αυστρία, στις 6 Απριλίου 2011. (Ronald Zak/dapd)


Ένας χρυσός αετός επιτίθεται σε έναν αλυσοδεμένο λύκο κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ κυνηγιού Salburun στο χωριό Tyup, Κιργιζιστάν, περίπου 370 χιλιόμετρα από Bishkek, την 1η Μαΐου 2011. (Εικόνες Vyacheslav Oseledko/AFP/Getty)


Τα πρόβατα Racka περπατούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της έναρξης της νέας εποχής βοσκής στη μεγάλη ουγγρική πεδιάδα στο Hortobagy, 200 χλμ (124 μίλια) ανατολικά της Βουδαπέστης, στις 30 Απριλίου 2011. (Reuters/Laszlo Balogh)


Οι νεαρες πολικές αρκούδες Aleut και Gregor παίζουν την Τετάρτη, 23η Μαρτίου 2011 στο ζωολογικό κήπο στη Νυρεμβέργη κατά τη διάρκεια της πρώτης εξερεύνησης της περίφραξής τους . Οι δύο πολικές αρκούδες γεννήθηκαν τον Δεκεμβρίου 2010. Ο Aleut και ο Gregory, είναι τα 29α και τα 30α πολικά αρκουδάκια που γεννήθηκαν στην100νταετή ιστορία του ζωολογικού κήπου. (Timm Schamberger/dapd)


Ένας πίθηκος εκπαιδεύεται προκειμένου να σταθεί στα δύο πόδια στο χωριό Topeng Monyet στην ανατολική Τζακάρτα στις 19 Απριλίου 2011. (Reuters/Beawiharta)

Επιμέλεια-Μετάφραση : http://mavrogato.blogspot.com/
Πηγή : http://www.theatlantic.com