η χώρα μας έχει απολέσει την δημόσια περιουσία της και κατά συνέπεια και σημαντικό μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, περιέχει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 που ψήφισε η κυβέρνηση.
Μια δεύτερη ανάγνωση του κειμένου των 73 σελίδων , είναι αρκετή για να συναχθούν χρήσιμα συμπεράσματα , για τους δύσκολους ατραπούς στους οποίους βαδίζει πλέον η Ελλάδα, καθώς δεν ορίζει κανένα από τα περιουσιακά της στοιχεία που ήδη έχουν περάσει στα χέρια των δανειστών μας.
Το newscode.gr αποκρυπτογραφεί το νόημα των ρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου και σας παρουσιάζει την σημασία τους, αρχίζοντας από το πρώτο κεφάλαιο που αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Αναλυτικότερα:
-Το άρθρο 1 προβλέπει την σύσταση του περιβόητου Ταμείου Αξιοποίησης στην κυριότητα του οποίου περνάει όλη η δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, με προφανή στόχο να πουληθεί ή ωραιοποιημένα να «αξιοποιηθεί».
-Στην παράγραφο 2 του άρθρου 1., προβλέπεται ότι το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας, δηλαδή, όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές μας.
-Στην παράγραφο 6 του άρθρου 1, προβλέπεται ότι η διάρκεια του ταμείου είναι 6 έτη, αλλά μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί.
Δηλαδή , σίγουρα θα εκποιούμε δημόσια περιουσία επί 6 ολόκληρα χρόνια και αν μέσα σ αυτά τα χρόνια οι δανειστές μας δεν έχουν πάρει αυτά που θέλουν να μας πάρουν θα συνεχίζουμε να πουλάμε.
-Στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 προβλέπεται ότι «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται , χωρίς αντάλλαγμα:
α)Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιριών …..
β)Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης , κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα , άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας , συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών…
Δηλαδή δεν μένει τίποτα έξω από το πωλητήριο που βάζουμε στην δημόσια περιουσία μας. Μάλιστα πωλούμε μέχρι και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρίες μας (όπως π.χ. ο ΟΠΑΠ). Επίσης, οι Δημόσιοι Οργανισμοί που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κλπ.) εκποιούν τα δικαιώματα αυτά.
-Στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 προβλέπεται ότι « Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής , μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα , για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μια από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγούμενης παραγράφου. Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματος επί αυτών …».
Δηλαδή στο μέλλον με μια απλή απόφαση μιας Επιτροπής , μπορούν να πωληθούν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, που σήμερα δεν τολμούμε ούτε καν να φανταστούμε. Το δημόσιο μάλιστα, απεκδύεται κάθε δικαιώματος , δηλαδή ακόμη και τα έσοδα σε ρευστό που έχουν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία και τα οποία πηγαίνουν στο Ταμείο για τους δανειστές μας. Τέτοια έσοδα μπορεί να είναι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, τα ενοίκια που εισπράττει το δημόσιο κλπ. Μάλιστα, τα έσοδα αυτά πάνε στους δανειστές μας , ακόμη και πριν πωληθούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμού του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-Στην παράγραφο 7 του άρθρου 2 προβλέπεται ότι αν αποφασιστεί η μεταβίβαση ενός περιουσιακού στοιχείου προς το Ταμείο, μετά κανείς δεν μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση και να την πάρει πίσω.
-Στη παράγραφο 8 του άρθρου 2, προβλέπεται ότι αν υπάρχουν δικαιώματα ιδιωτών ή γενικότερα τρίτων σε κάποια περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου προς πώληση, τότε το Ταμείο μπορεί αναγκαστικά να τα απαλλοτριώσει με μια απλή υπουργική απόφαση. Δηλαδή θέλοντας και μη οι όποιοι ιδιώτες ή άλλοι επενδυτές, ακόμη και να είναι ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κλπ., τους παίρνουν σε χαμηλές τιμές απαλλοτρίωσης την περιουσία τους.
Παράλληλα, το δημόσιο, δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την δαπάνη της απαλλοτρίωσης στους τρίτους!
-Στη παράγραφο 9 του άρθρου 2, προβλέπεται ακόμη ότι αν σε κάποια ακίνητα του δημοσίου που περάσουν στην κυριότητα του ταμείου για να πωληθούν και να πληρωθούν οι δανειστές μας υπάρχουν ενοικιαστές, τότε αυτοί πετάγονται έξω κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης με πρόωρη λήξη της μίσθωσης. Δηλαδή, , δεν ισχύουν ούτε τα συμφωνητικά που υπέγραψαν οι ενοικιαστές, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννομη τάξη.
-Στη παράγραφο 11 του άρθρου 2, προβλέπεται ότι το Ταμείο δεν πληρώνει κανένα φόρο στο δημόσιο , ούτε εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Έχει έσοδα και δεν πληρώνει φόρους. Είμαι η το μοναδικό αφορολόγητο «πρόσωπο» στην χώρα.
-Στη παράγραφο 17 του άρθρου 2 , επαναλαμβάνεται να γίνει και πλήρως κατανοητό, ότι κάθε είδους έσοδο είδους έσοδο, τόκοι, μερίσματα από μετοχές και όλα τα χρηματικά διαθέσιμα των οργανισμών και επιχειρήσεων που περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ταμείου, πηγαίνουν απ ευθείας στους δανειστές μας ακόμη και πριν την πώληση τους. Δηλαδή, οι δανειστές μας , μπορούν , αν τους συμφέρει απλά να εισπράττουν όλα τα έσοδα π.χ. από την ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ , την ΕΥΔΑΠ κλπ., χωρίς αυτές να έχουν πωληθεί. Μάλιστα προβλέπεται η δυνατότητα να εισπράττουν ακόμη και τις επιχορηγήσεις που δίνει το δημόσιο στους οργανισμούς αυτούς!