Μαυρογατο - Διακηρυξη

Καλώς ορίσατε στο Μαυρόγατο, ελπίζουμε να σας κρατήσουμε ευχάριστη συντροφιά με τα "τυχερά" νέα μας στις "άτυχες" εποχές που διανύουμε

μορα

Κουκλες του σεξ με διαταγη Χιτλερ!

Μία πρωτοποριακή μέθοδο βρήκε ο Αδόλφος Χίτλερ για να μην αφήνουν οι στρατιώτες του τα πόστα τους και να τρέχουνε στους οίκους ανοχής.

image name

Μειωνεται κι ο αλλο ο καθαρος μισθος

Μηνιαίες απώλειες στους μισθούς, από 7 έως 29 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και από 8 έως 33 ευρώ στο δημόσιο τομέα φέρνει από 1ης Ιουλίου η αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθούς.

image name

Ειδαν το τερας του Λοχ Νες

Η Jan Hargreaves και ο σύζυγός της διατηρούν καφετέρια κοντά στην πασίγνωστη λίμνη του Λοχ Νες. Πρόσφατα, σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, η Jan -μαζί με έναν εργαζόμενό της- βγήκε στην αυλή του καταστήματος και όπως κοίταζε αφηρημένα τη λίμνη, πρόσεξε μια περίεργη φιγούρα να διαγράφεται στην επιφάνεια του νερού...

image name

Ο ΟΤΕ μολις πουληθηκε στο χρηματιστηριο!

Ουσιαστικά το δημόσιο δεν έχει πλέον κανένα λόγο στην εταιρεία εδώ και λιγες ωρες.

image name

Ετοιμαζει... βαλιτσες ο πρωθυπουργος

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής λύσης «που θα βάζει τελεία και παύλα στο θέμα διαχείρισης του ελληνικού χρέους»

image name
Powered By Blogger

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μολυσμένο κρέας από Γαλλία σε ελληνικές επιχειρήσεις

Εντοπίστηκε παθογόνος μικροοργανισμός σε βοδινό κρέας

Μολυσμένο βοδινό κρέας με παθογόνο μικροοργανισμό είχαν προμηθευτεί από τη Γαλλία, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο παθογόνος μικροοργανισμός Ο157:Η7 (eae+, stx1+) ανιχνεύθηκε από τις βελγικές αρχές σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225104 CE) στη Γαλλία.

Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

-«ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης): αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.

-«ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη): αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.

-«ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης): 1) αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και 2) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.

-«ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : 1) αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και 2) αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.

Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνει, ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα σε καταναλωτές, τα οποία να συνδέονται με το συγκεκριμένο παθογόνο στέλεχος, στις περιοχές όπου διακινήθηκαν τα αναφερόμενα προϊόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, συνιστάται στους καταναλωτές να ακολουθούν ορθές πρακτικές υγιεινής και σωστό χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι, όπως: σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα.

Το κρέας, συμπεριλαμβανομένου του κιμά, θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά και να αποφεύγεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση. Για παράδειγμα, χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας, διαφορετικής για το μαγειρεμένο ή για τα φρέσκα λαχανικά. Εναλλακτικά, θα πρέπει να πλένεται η επιφάνεια κοπής με σαπούνι, μεταξύ των διαφόρων χρήσεων μίας επιφάνειας.
Πηγη:newsbeast.gr