Μαυρογατο - Διακηρυξη

Καλώς ορίσατε στο Μαυρόγατο, ελπίζουμε να σας κρατήσουμε ευχάριστη συντροφιά με τα "τυχερά" νέα μας στις "άτυχες" εποχές που διανύουμε

μορα

Κουκλες του σεξ με διαταγη Χιτλερ!

Μία πρωτοποριακή μέθοδο βρήκε ο Αδόλφος Χίτλερ για να μην αφήνουν οι στρατιώτες του τα πόστα τους και να τρέχουνε στους οίκους ανοχής.

image name

Μειωνεται κι ο αλλο ο καθαρος μισθος

Μηνιαίες απώλειες στους μισθούς, από 7 έως 29 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και από 8 έως 33 ευρώ στο δημόσιο τομέα φέρνει από 1ης Ιουλίου η αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθούς.

image name

Ειδαν το τερας του Λοχ Νες

Η Jan Hargreaves και ο σύζυγός της διατηρούν καφετέρια κοντά στην πασίγνωστη λίμνη του Λοχ Νες. Πρόσφατα, σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, η Jan -μαζί με έναν εργαζόμενό της- βγήκε στην αυλή του καταστήματος και όπως κοίταζε αφηρημένα τη λίμνη, πρόσεξε μια περίεργη φιγούρα να διαγράφεται στην επιφάνεια του νερού...

image name

Ο ΟΤΕ μολις πουληθηκε στο χρηματιστηριο!

Ουσιαστικά το δημόσιο δεν έχει πλέον κανένα λόγο στην εταιρεία εδώ και λιγες ωρες.

image name

Ετοιμαζει... βαλιτσες ο πρωθυπουργος

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής λύσης «που θα βάζει τελεία και παύλα στο θέμα διαχείρισης του ελληνικού χρέους»

image name
Powered By Blogger

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκατόν πενήντα πέντε ψήφοι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Απάντηση στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές έδωσε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα και αυτό«το γνωρίζεται κ. Σαμαρά».Άλλωστε σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου η επαναδιαπράγματευση του μνημονίου ήταν το πρόσχημα της ΝΔ για να αποφύγει τις ευθύνες της. «Όταν η Ελλάδα λυγίζει πρέπει να την κουβαλάς στην πλάτη. Όχι να φυγομαχείς» είπε. 

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερες παροχές για κοινωνικό κράτος, νέες προσλήψεις στο δημόσιο τόνισε ο πρωθυπουργός. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι καλύτερη διαχείριση των πόρων, για δίκαιο σύστημα πρόνοιας και υγείας, στήριξη των πραγματικά αδύναμων, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πατριωτικοί στόχοι της νέας κυβέρνησης είναι: η αντιμετώπιση της κρίσης, η παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και η επανάκτηση της πίστης στις «δικές μας δυνάμεις». Κανείς δεν θα μας σώσει, μόνοι μας θα τα καταφέρουμε επανέλαβε. 

Επιτέθηκε δε σε οίκους αξιολόγησης, χρηματοπιστωτικά κέντρα, αλλά και την ΕΕ για κακοφωνία. 

Σε χαμηλούς τόνους, χωρίς εξάρσεις και ιδιαίτερα επιθετική ρητορική, κινούμενος σε τελείως διαφορετική γραμμή από την μετωπική τακτική που χρησιμοποίησε την περασμένη Κυριακή, εμφανίστηκε στην κύρια τοποθέτησή του ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -που είχε νωρίς το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο- επιχείρησε να εξηγήσει τη στάση του κόμματός του μέχρι σήμερα έναντι του μνημονίου, αλλά και του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δίνει συναίνεση μόνο για τη διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου και ξεκαθάρισε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, διότι είναι σε ένα άρθρο. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει το δίκαιο και το λογικό και θα δώσει στήριξη σε όσους εφαρμοστικούς νόμους είναι σωστοί. 

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω, συναίνεση για τη διόρθωση του λάθους όση θέλετε. Δεν βρίσκομαι εδώ για να συνυπογράψω εύκολες λύσεις αλλά για να αναζητήσω αληθινές λύσεις... Συμμέτοχοι στο δικό σας αδιέξοδο δεν θα γίνουμε. Δεν πρόκειται να δεχθώ ψέματα, ύβρεις, στρέβλωση των θέσεών μας. Δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ, αλλά για να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. 

Επικριτικός εμφανίστηκε στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για δημοψηφίσματα, λέγοντας με έμφαση: «Σκαρφίζεστε τεχνητά διλήμματα, άλλοτε επιζήμια και άλλοτε διχαστικά για την κοινωνία. Σας πέρασε από το μυαλό ότι η απελπισία το ποιο σωστό δίλημμα μπορεί να το απορρίψουν; Πάτε να τους εκτονώσετε και αντίθετα θα τους εξαγριώσετε, γιατί ξέρουν ότι πάτε να τους ξεγελάσετε. Κάντε το καλύτερο δημοψήφισμα. Εκλογές κύριε Παπανδρέου. Γιατί μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση είναι πηγή αστάθειας». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλησε να πείσει ότι η Ν.Δ. δίνει μάχες για τις θέσεις της στην οικονομία, δηλ. για το «Ζάππειο ΙΙ» και είπε με έμφαση: «Προωθούμε τις απόψεις μας στην τρόικα, εκείνη τις εξετάζει, εσείς απλώς παρακολουθείτε». 

Μάλιστα, επί αρκετή ώρα, εξηγούσε που συμφωνεί, που διαφωνεί και ποια σημεία του «Ζαππείου ΙΙ» συζητάει η τρόικα. «Σας είπαμε εμείς ότι συμφωνούμε με την τρόικα; Βρισκόμαστε σε διάλογο μαζί της για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Αυτή εξετάζει τις θέσεις μας και εσείς παρακολουθείτε» ανέφερε. 

Εν μέσω των πιέσεων από το εξωτερικό και το κλίμα που υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου κορυφαία στελέχη ζητάνε από τη Ν.Δ. να συναινέσει, ο κ. Σαμαράς απάντησε ουσιαστικά, λέγοντας ότι οι θέσεις και οι απόψεις του κόμματος «δεν είναι μοναχικές στο εξωτερικό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τις πολεμάει. 

«Ακούνε τις προτάσεις μας στο εξωτερικό» 

«Προσπαθείτε να ακυρώσετε τις προσπάθειες της ΝΔ, θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο κάνετε καλό στην Ελλάδα;», ρώτησε απευθυνόμενος τον Πρωθυπουργό και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να δεχθώ ψέματα, ύβρεις, συκοφαντίες και στρέβλωση των θέσεών μας». 

Μάλιστα για να πείσει ότι έχει δίκιο η επιχειρηματολογία της Ν.Δ. επικαλέστηκε πρόσφατη δήλωση του Βέλγου υπουργού Οικονομίας, τονίζοντας ότι ο Ευρωπαίος πολιτικός είπε δημόσια αυτό που λέει ο ίδιος, πως: «η θεραπεία –δηλαδή η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική- τελικά σκοτώνει τον ασθενή, κινδυνεύει να πεθάνει από το φάρμακο, παρά την αρρώστια». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού διερωτήθηκε γιατί οι ξένοι ενδιαφέρονται για τις προτάσεις του κόμματός του, έδωσε την απάντηση μόνος του, σημειώνοντας: «Γιατί το δικό σας πρόγραμμα δεν βγαίνει και ξέρουν ότι θα χρειαστούν εφεδρικό σχέδιο σε λίγο» είπε και συμπλήρωσε ότι όλοι οι στόχοι του ακολουθούμενου προγράμματος έπεσαν έξω. 

Για να δικαιολογήσει τη στάση της Ν.Δ. επικαλέστηκε και τις διαμαρτυρίες των πολιτών. «Στις δημοκρατίες είναι χωρίς αντίκρισμα η συναίνεση εάν η κοινωνία είναι απέναντι. Τι θα συνέβαινε εάν και εμείς είχαμε στηρίξει το σχέδιο; Θα υπήρχε σήμερα καμία ελπίδα στον τόπο;» ρώτησε. 

Οργή Σαμαρά και ολιγόλεπτη αποχώρηση Ν.Δ. 
Την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. που αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, προκάλεσε η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου ότι το 1981 «ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι». 

Η αντίδραση ήταν άμεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλα που ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει, αλλιώς το κόμμα θα αποχωρήσει. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Πάγκαλος δεν ικανοποίησε τη Ν.Δ. και οι βουλευτές με παρότρυνση του κ. Τασούλα αποχωρούσαν. 

Όμως η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και η ονομαστική αναφορά στον κ. Δ. Σιούφα, επικαλούμενος και την προηγούμενη θέση του, αυτή του Προέδρου της Βουλής, αλλά και η «διόρθωση» των λεγομένων του κ. Πάγκαλου, επέδρασε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Μετά από λίγα η Ν.Δ. επανήλθε στην αίθουσα και λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Σαμαράς, άλλαξε τελείως ύφος –εν συγκρίσει με την κύρια τοποθέτησή του- και με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο εξαπέλυσε σκληρή κριτική, μιλώντας για «μαύρη μέρα» του ΠαΣοΚ. 

«Απόψε έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης» είπε ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είπε ότι το 1974 εδραιώθηκε η δημοκρατία στον τόπο. 

«Ντροπή σας. Εμείς σας ξέραμε. Τώρα θα σας μάθει και ο ελληνικός λαός. Εμείς δεν φύγαμε από πείσμα, αλλά γιατί έπρεπε να συμβολίσουμε ότι η Ν.Δ. προστατεύει τους δεν δέχεται τους συκοφάντες της Δημοκρατίας και απαράδεκτες τοποθετήσεις, όπως αυτές του αντιπροέδρου σας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. 

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει το δικό του τηλεγράφημα στην ΕΕ» ανέφερε η στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την ΕΕ. 

Όσοι μάλιστα μιλούν για διαπραγμάτευση, «ή καταφεύγουν σε εύκολες προτάσεις ή προσποιούνται ότι αγνοούν τι σημαίνει η "λυκοσυμμαχία" της ΕΕ», σημείωσε. 

Επιτιθέμενη εναντίον των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε πως είναι αναίσχυντο να «συζητά κανείς το εάν το όριο φτώχειας είναι στα 6.000 ευρώ το χρόνο, και για αυτό δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση». 

«Δεν δεχόμαστε να πάρουμε μέρος σε τέτοια είδους συζήτηση, ακόμη και εάν ξεκινούσε από μηδενική βάση» τόνισε σχετικά με την στάση του ΚΚΕ στη διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο. 

Η γγ του ΚΚΕ διαπίστωσε επίσης πως συναίνεση υπάρχει στο Κοινοβούλιο, «η συναίνεση δεν υπάρχει όμως στον ελληνικό λαό». 

Στο ζήτημα του χρέους, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Πρέπει να σημειωθεί τι χρωστάει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη στον ελληνικό λαό, από όσα έχει πληρώσει αποδεδειγμένα». 

«Μέσω των κυβερνήσεων, ο ελληνικός λαός έχει αποπληρώσει από το 1985 μέχρι το 2011, 618 δισ. ευρώμ από τη φορολογία, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τους μισθούς και τα εισοδήματα λιτότητας. Αυτά τα χρέη θα αναγνωρτιστούν ποτέ;» είπε η Αλ.Παπαρήγα. 

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφτεί και στο μυαλό του ελληνικού λαού αλλά και ουσιαστικά» τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «εμείς δεν το αναγνωρίζουμε επί της ουσίας». 

«Χειροκροτείτε τις πλατείες ελπίζοντας σε μερίδιο» 

Η γγ του ΚΚΕ επέκρινε ως δόλια την στάση του πολιτικού κόσμου απέναντι στη δημόσια δυσαρέσκεια, λέγοντας πως «ο λαός ακόμη δεν μπορεί να δει μακριά, για αυτό χειροκροτείτε τώρα τις πλατείες, για να πάρετε μερίδιο». 

«Δεν είδα όμως να χειροκροτείτε τους απεργούς» σημείωσε, λέγοντας πως «τις πλατείες και τις φοβάστε, αλλά και μπορείτε να τις διαχειριστείτε». 

Και συνέχισε λέγοντας πως «τώρα που αφυπνίζονται συνειδήσεις, το ΚΚΕ ενεργοποιεί ακόμη πιο πού την πάλη για να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του». 

Αναφερόμενη επίσης στο ζήτημα του δημοψηφίσματος, η Αλ. Παπαρήγα επέρριψε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως όχι μόνο στοχεύει να υποκαταστήσει με αυτό τις εκλογές, αλλά και να περάσει «αυταρχικά μέτρα παρεμπόδισης κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων». 

«Το δημοψήφισμα θα είναι ο κατήφορος της μεγάλης καταστολής» είπε χαρακτηριστικά η γγ του ΚΚΕ. 

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπονομεύσουμε το κύρος του δημοψηφίσματος και να γυρίσει μπούμερανγκ, ο λαός δεν πρέπει να φάει το χάπι του δημοψηφίσματος» είπε η Αλ.Παπαρήγα, σημειώνοντας πως το δημοψήφισμα θα φέρει συνθήματα για την ηθικοποίηση του πολιτικού συστήματος, «λες και ο κόσμος θα φάει ηθική, λες και η ηθική θα δώσει δουλειά στον άνεργο και υγεία στον άρρωστο». 

Τη ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, με λιγότερο όγκο και μηδενική διαφθορά ώστε να υποδεχτεί επενδύσεις, πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Όπως υπογράμμισε, λόγω του ευρώ, η χώρα δεν μπορεί να έχει νομισματική πολιτική που θα συμπληρώσει την δημοσιονομική πολιτική. Η έμφαση, όπως είπε, πρέπει να δοθεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της γεωργίας και στην εκβιομηχάνιση της χώρας. 

Η Ελλάδα, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του , πολύ συχνά κατέφευγε σε δανεισμό και βρέθηκε σε κατάσταση παρόμοια με τη σημερινή στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και του 1950. Σε εκείνες τις περιπτώσεις, συνέχισε, «μεγάλοι πολιτικοί κατέφευγαν σε γενναίες υποτιμήσεις» για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

«Σήμερα δεν έχουμε το ένα μας πόδι», την νομισματική πολιτική, είπε και παρομοίασε την προσπάθεια με «κουτσό στην ανηφόρα• εκεί θα δείξουμε τις αντοχές μας», τόνισε. 

Έχουμε ένα εξαιρετικά ακριβό ευρώ, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, και δεν μπορούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών. 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη πρέπει να γίνει σε δύο άξονες, αφενός την γεωργία όπου πρότεινε να προχωρήσει η Ελλάδα σε διμερείς συμψηφισμούς εισαγωγών και εξαγωγών. 

Ο δεύτερος άξονας πρέπει να είναι η εκβιομηχάνιση της χώρας, πρόσθεσε. Οι επενδυτές χρειάζονται σοβαρή δημόσια διοίκηση, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης. 

Επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να ανορθώσουμε την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου». 
«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέγοντας πως οι κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ανατροφοδοτούν το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών. 

Αιχμές άφησε επίσης για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη συναίνεσης, ρωτώντας αν «κράτησε λίγες ώρες ή ισχύει και σήμερα» ενώ απέρριψε το Μεσοπρόθεσμο υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν μας έπεισε για το πώς θα επιτύχει σήμερα σε αυτό που απέτυχε χθες». 

Ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε μάλιστα στο «αμοιβαίο» έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων του πολιτικού συστήματος και των πολιτών την απόπειρα των δύο μεγάλων κομμάτων «να κερδίσουν χρόνο και να μην καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία». 

«Ακούγοντας νωρίτερα τον κ. Βενιζέλο, η απορία μου ήταν η εξής: Ζητάτε ψήφο στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Παπανδρέου -Βενιζέλου;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικά δε με τις απόπειρες επίτευξης συναίνεσης, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε εάν «το κλίμα συγκυβέρνησης ήταν μόνο ολίγων ωρών ή υπάρχει και σήμερα», κάνοντας αναφορά στις συνομιλία Ε. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά αλλά και με το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία. 

Σημείωσε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός όφειλε θεσμικά να είχε μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, αλλά είπε απευθυνόμενος στον Γ.Παπανδρέου«δεν θα αναρωτηθώ γιατί δεν το κάνατε, προφανώς επειδή θα γνωρίζατε την απάντηση». 

«Τις ώρες που δεν υπήρχε πρωθυπουργός, εξασφαλίστηκε η 5η δόση» 

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη διαδικασία «εξπρές» για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ όσον αφορά την πέμπτη δόση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο δεν υπήρχε πρωθυπουργός την προηγούμενη Τετάρτη, η δόση είχε δοθεί» ανέφερε επικαλούμενος δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου. 

«Γιατί; Ποιον εμπαίζετε;» αναρωτήθηκε, συνεχίζοντας: «Ο Ελληνικός λαός ξεπερνά τον τρόμο». 

Σφοδρή ήταν η κριτική του και στο Μεσοπρόθεσμο: «Πρόκειται για εντολή κατασχετηρίου, για έκθεση προς κατάσχεση στοιχείων, πρόκειται για σχέδιο λεηλασίας, όχι διάσωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι κλιμακώνονται οι επιθέσεις στον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά και ζητά δικαιοσύνη με όλα τα μέσα και οι συκοφαντικές επιθέσεις στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόνισε όμως πως εξοργίζεται από το γεγονός «ότι την ίδια στιγμή που αποκαλεί η κυβέρνηση τους αριστερούς πολίτες "γκοτζαμάνηδες" και "κουτσαβάκηδες" ανοίγει την αγκαλιά της στην ακροδεξιά και τον κ. Καρατζαφέρη», σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ. 

Και κλείνοντας, είπε προς τα μέλη της κυβέρνησης πως «όταν λήξει η σύμβαση έργου σας» -αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο- «δεν θα είστε πια χρήσιμοι», για να καταλήξει: «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γραφτούν σελίδες αναξιοπρέπειας σε αυτό το Κοινοβούλιο».
 
Πηγη: dailynews24.gr