Στην αρχή της εκδίκασης υπήρξε παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ από την Ενωση Β'-Γ' Εθνικής, αλλά και από τις ΠΑΕ Πανθρακικός, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Βέροια, οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον και εκπροσωπούνταν από τον Βασίλη Γκαγκάτση.
Η τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από τον πρόεδρο Μενέλαο Πινάκουλα, τον νομικό εκπρόσωπο της Λίγκας Γιάννη Οικονομάκη και την νομικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ Κατερίνα Σύρκου, αποσύρθηκε για περίπου 20 λεπτά προκειμένου να εξετάσουν αν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε αυτές τις κινήσεις.
Στην συνέχεια, ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Καραμηνάς, παρενέβη τονίζοντας ότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Η απάντηση από την άλλη πλευρά ήταν άμεση, καθώς κατατέθηκαν ενστάσεις περί νομίμου συνθέσεων του δικαστηρίου, μη άμεσου έννομου συμφέροντος από την Λίγκα, ελλείψεως δικαιοδοσίας (η ΕΠΟ είχε πάρει θέση τον Αύγουστο του 2010 και τον Απρίλιο του 2011) και αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.
Υστερα από μισάωρη διακοπή οι ενστάσεις δεν έγιναν αποδεκτές, ενώ αργότερα ο νομικός της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τις χρησιμοποίησε όλες (πλην της τελευταίες). Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Καραμηνάς, ο οποίος τόνισε ότι η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί, ενώ έκανε λόγο και για ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία).
Η απάντηση του κ. Κουρίδη ήταν ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και πως η επικύρωση είναι καθαρά διοικητική πράξη, ενώ για το θέμα της αδειοδότησης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποια ποινή.
Από την πλευρά του ο Πατρίκ Κομνηνός, που εμφανίστηκε ως μάρτυρας της Σούπερ Λιγκ, μίλησε για τις θέσεις της Λίγκας, τονίζοντας ότι υπάρχει κενό στις ποινές για την αδειοδότηση και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόθεση να καλυφτεί άμεση και να περάσει στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.